این پژوهش طرح کنونی و چشماندازهای توسعه و رشد بازار جهانی ارتباطات IoT را در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ پوشش داده و برای تعیین اندازه بازار ؛ درآمد حاصل از کالا ، مشتری، تأسیسات و نظارت بر زنجیره تأمین را مدنظر قرار میدهد.
نظارت بر مکان، سریعترین بخش در حال رشد نرمافزاری خواهد بود که در دوره پیشبینی بازار، نرخ رشدی در حدود ۵۳% CAGR را نشان میدهد. “آشکار بودن موجودی” (Inventory visibility ) نقش مهمی در بهینهسازی کسبوکار ایفا کرده و استفاده از بیکنها جهت پیگیری در لحظه موجودی، توجه عموم را به خود جلب کرده است. “نظارت بر مکان” با پیگیری مداوم و مستمر تجهیزات حساس و ارزشمند ، نیروی انسانی، فعالیتها و همچنین مدیریت داراییها، نقش بسزایی در افزایش امنیت ایفا میکند. آبهیشیک شرما (Abhishek Sharma) یکی از تحلیلگران برتر بازار M2M ( ماشین به ماشین) و دستگاههای متصل در شرکت تکناویو (Technavio ) اینطور میگوید:
شرکت ای تی اند تی( AT&T) ،یکی از تأمینکنندگان اصلی فضای ارتباطات اینترنت اشیا، خدمات ارتباطات صوتی و اطلاعاتی بیسیم با کیفیت بالا را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد . آنها از مارس ۲۰۱۵ ، ۲۲ میلیون دستگاه متصل در شبکه خود داشتهاند. . این شرکت همچنین خدماتی از قبیل خودروی هوشمند، شهر هوشمند، خانه هوشمند، بهداشت و تناسباندام هوشمند را به مشتریان خود پیشنهاد میکند. تقاضای فزاینده برای این راهکارها، بسیاری از تأمینکنندگان را برای ورود به این بازار تشویق میکند. تحلیلگران شرکت تکناویو بر چهار عامل مؤثر در رشد بازار ارتباطات جهانی IoT تأکید میکنند: • استقرار سریع شبکههای هوشمند توزیع برق • استفاده روزافزون از سیستمهای حملونقل هوشمند (ITS ) • افزایش درخواست ظرفیت شبکه جهت دسترسی به خدمات تحت شبکه • افزایش تعداد دستگاههای پردازشگر قابلحمل
کشورهایی چون هند، ایالاتمتحده، چین و فرانسه در حال اجرا و پیادهسازی طرحهای مبتکرانه شبکههای هوشمند توزیع برق هستند. اپلیکیشنهای شبکه هوشمند توزیع برق از قبیل سیستمهای اکتساب و گردآوری اطلاعات (SCADA)، کنتورهای هوشمند و سایر شبکههای ارتباطی این امکان را برای سرویس خدمات عمومی ( آب، برق، گاز،..) فراهم میکند تا در مدیریت داراییهای دیجیتال، کنترل و نظارت کامل داشته باشند. در حال حاضر چین هدف اصلی در اجرای شبکههای هوشمند توزیع برق به شمار میرود که فقط در سال ۲۰۱۳ بیش از ۴ میلیارد دلار در این بازار سرمایهگذاری کرده است. انتظار میرود تا سال ۲۰۱۷ تمامی خانهها در این کشور به کنتور هوشمند مجهز شوند.
با آگاهی روزافزون از راهکارهای خانه هوشمند انتظار میرود تا سال ۲۰۱۸ فروش سنسور، ترموستات و پریزهای هوشمند در سراسر جهان به ۸۰ میلیون دستگاه برسد. اتوماسیون خانگی تأثیر مثبتی در املاک و مستغلات داشته و باعث شده است تا علاقه مشتریان نسبت به خانههای هوشمند شدت پیدا کند. جهت حفظ امنیت خانه ، نظارت و نگهبانی از راه دور از طریق تلویزیونهای هوشمند در حال گسترش است. این موضوع باعث شد تلویزیونهای هوشمند ۴۹ درصد از سهم بازار ارتباطات IoT را در آمریکا و کانادا به خود اختصاص دهند.
آبهیشک میگوید:”با افزایش تراکم و ازدحام جادههای شهری، حملونقل عمومی مؤثر، ایمن و قابلدسترس به مهمترین مسئله تبدیلشده است. سیستمهای حملونقل هوشمند برنامههایی برای برقراری ارتباط فعالیتهای حملونقل عمومی بهصورت ایمن ارائه میکنند. این سیستمها امکان جمعآوری، تجزیهوتحلیل و توزیع منابع شبکه را در لحظه برای کاربران فراهم میکنند. “
با توجه نرخگذاریهای متفاوت و شیوههای گوناگون پرداخت، یکی دیگر از بخشهای مهم ITS ( حملونقل هوشمند) ، پارکینگ هوشمند است. بسیاری از تأمینکنندگان پارکینگ به علت افزایش تعداد خودروهای برقی اقدام به سرمایهگذاری بر روی جایگاههای شارژ خودروهای برقی در محوطه پارکینگ خود کردهاند که منبع درآمد خوبی نیز برای آنها به شمار میرود. همزمان با توسعه راهکارهای هوشمندی که در بالا بدان اشاره شد، شبکه سنسورهای هوشمند نیز درحالتوسعه است. نرمافزارهایی چون مدیریت ترافیک، سیستم تشخیص خودرو و سیستم نظارت تصویری، برای آنکه از عملکرد صحیحی برخوردار باشند نیازمند سیستمهای اتصال شبکه پیشرفتهای هستند در این صورت انتظار میرود تقاضا برای شبکههای ۴G LTE و حتی ۴G LTE افزایش پیدا کند.
با افزایش تعداد دستگاههای تحت شبکه، به پهنای باند شبکه ارتباطات موبایل سریعتری نیاز است تا بتوان دستگاهها را بدون آنکه وقفهای در ارتباط آنها ایجاد شود یکپارچه کرد. اتصال اینترنتی به یک کانال دسترسی مهم برای پشتیبانی از دستگاههای IoT در مقیاس بزرگ تبدیل میشود. انتظار میرود ورود شبکههای نسل چهارم LTE-M / LTE-U و نسل پنجم به بازار، انتقال سریع حجم گسترده اطلاعات را در اکوسیستم هوشمند بهبود بخشد. در دوره پیشبینی بازار ، تعداد زیادی از نرمافزارهای IoT مانند مدیریت ترافیک، سیستم تشخیص خودرو و سیستم نظارت تصویری به اتصالات داده با سرعت بالا نیاز خواهند داشت. تحلیلگران شرکت تکناویو انتظار دارند تعداد دستگاههای IoT متصل به اینترنت تا سال ۲۰۲۰ به ۳۲٫۵ میلیارد دستگاه برسد.
برای انجام کارهای روزمره، به دستگاههای پردازشگر قابلحمل نیاز است. برای دسترسی به شبکههای اجتماعی، خواندن اخبار، جستجو در اینترنت و چک کردن ایمیلها از این دستگاهها استفاده میشود. این دستگاهها همراه با رشد و توسعه مطمئن اینترنت اشیا (IoT)، بازار ارتباطات IoT را نیز تحت تأثیر قرار میدهند. در سال ۲۰۱۵ تعداد دستگاههای پردازشگر قابلحمل به ۱٫۹۱ میلیارد واحد رسید. عرضه تلفنهای ارزانقیمت مانند شیائومی ( Xiaomi) و OnePlus با برخورداری از امکانات و قابلیتهای ویژه، راه را برای استفاده گسترده از تلفنهای هوشمند در سراسر جهان باز میکنند. با نفوذپذیری و تأثیرگذاری بالای دستگاههای هوشمند ، اغلب کاربران تجاری و شخصی برای رفع نیازهای کاری یا شخصی خود به اینترنت وابسته خواهند بود که این خود به رشد و توسعه فناوریهای پیشرفته موبایل منتهی شده و احتمالاً استفاده از سرویسهای ارتباطی اینترنت اشیا را در میان مشتریان تجاری افزایش خواهد داد.
http://ciot.ir/?p=3541
منبع:iott
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.