Zigbee
یک پروتکل تبادل اطلاعات با مصرف کم انرژی میباشد که بر مبنای استاندارد IEEE 802.15.4 سال ۲۰۰۳ توسعه داده شده است. ویژگی ای که آن را بسیار کاربردی میکند، استفاده از شبکه Mesh برای انتقال اطلاعات میان دیوایس ها و سرور است که این نوع شبکه مصرف انرژی را بهینه تر میکند.نودهای اینترنت اشیای پروتکل Zigbee میتوانند به یک سرور مرکزی متصل شده و جابجایی و انتقال دیتا را انجام دهند که این عمل انتقال و مدیریت داده ها را قوی میکند.
(BLE (Bluetooth Low Energy
اولین بار کمپانی نوکیا در سال ۲۰۰۶ این پروتکل را با نام Wibree یا با نام دیگر Bluetooth Smart به همگان معرفی نمود. این تکنولوژی همان محدوده پوششی را با مصرف انرژی بسیار کمتر نسبت به Bluetooth نسخه های قبل ارائه میکند. همچنین همان پهنای باندی که توسط Zigbee ارائه میشود را نیز در اختیار قرار میدهد. مصرف کم انرژی و همچنین پیچیدگی کمتر باعث شده ایست که BLE برای میکرو کنترلرهای ساده تر، بسیار مناسب باشد. با توجه به موارد ذکر شده، یکی از موارد کاربرد این پروتکل، در حوزه سلامت و گجت های پوشیدنی میباشد.
WiFi
این پروتکل بعنوان بالغ ترین تکنولوژی ارتباطات رادیویی، وای فای، حکمفرمای تکنولوژی های ارتباط رادیویی برای نرم افزارهای اینترنت اشیا میباشد. اگر در مورد انتقال داده ها صحبت کنیم، وای فای بهترین راه کار را به جهت بهترین بازده انرژی بر مبنای بیت ارائه میکند. اگر چه مصرف انرژی زمانیکه دیوایس در حالت Deep Sleep میباشد در شبکه هایی که با ساختار WiFi پیاده سازی شده اند، بیشتر است که راه کار این امر هم استفاده از پروتکل های Zigbee یا BLE میباشد که مصرف انرژی حسگرها در حالت Deep Sleep را کاهش میدهند. ایده راه کار، ترکیب در تکنولوژی برای بهینه ترین حالت مصرف انرژی میباشد
یکی از بهترین سخت افزارهایی که ترکیب Zigbee و WiFi را در خود دارد، خانواده ماژولهای GainSpan’s GSxxxx میباشد . این ماژولها از طریق بردن دیوایس به حالت standby زمانی که داده ای منتقل نمی شود، مصرف انرژی را بهینه میکند. تنها زمانی که سخت افزار میخواهد داده ای را منتقل نماید یا به WiFi متصل شود، مصرف انرژی بیشتری خواهد داشت.
یکی از بهترین سخت افزارهایی که ترکیب BLE و WiFi را در خود دارد نیزخانواده Bluegiga WF میباشد که یکی از راه کارهای ترکیبی برای مصرف بهینه انرژی است که ترکیب BLE و WiFi را بر مبنای میکروکنترلر ARM9 با فرکانس کاری ۴۵۰ MHz ارائه میدهد. مهمترین استفاده WiFi در این ساحتار جایی است که IP Stack مورد نیاز است و انتقال داده های حجیم مورد نیاز است مانند انتقال صدا، تصویر را کنترل از راه دور دیوایس ها.
منبع:http://iraniothome.com
http://ciot.ir/?p=4456
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.