. خوب است بدانید که حتی بدبینانه ترین برآوردها هم، حکایت از توسعه به شدت گستردهای دارند؛ طبق گزارش موسسه مشاوره و پژوهش “گارتنر” که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت دارد، اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۲۰، حدود ۲۱ میلیارد شیء متصل را در بر خواهد گرفت. تخمین ABIresearch، ۳۰ میلیارد است. نتیجه تحقیق دیگری که توسط مرکز پژوهشی پیو (Pew Research) انجام شده است، حاکی از باور ۸۳% از متخصصان فناوری و کاربران حرفهای اینترنت، به گسترش و تاثیرات سودمند ابر (cloud) یا اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۲۵ است.
در هر صورت و با در نظر گرفتن حتی بدبینانهترین برآوردها، بدیهی است که به زودی تعداد بیشماری دستگاه به اینترنت متصل خواهند شد. دولت انگلیس در اقدامی پیشبینانه، ۴۰ میلیون پوند از بودجه سال ۲۰۱۵ خود را به ایجاد بستر لازم برای نوآوریهای جدید و نوظهور فناوری اختصاص داد. رئیس خزانه سلطنتی، با فرض اینترنت اشیاء به عنوان مرحله بعد انقلاب اطلاعاتی، اتصال همه چیز، از حمل و نقل شهری تا تجهیزات بهداشتی-درمانی و وسایل و لوازم خانگی را در دستور کار قرار داده است.
محدودیتها
ادغام با اینترنت، به معنی لزوم استفاده اشیاء از IP address به عنوان شناسه منحصر به فرد است. با توجه به محدودیت نسخه چهارم IP address که امکان فقط توزیع ۴٫۳ میلیارد شناسه را دارد، اینترنت اشیاء مستلزم استفاده از نسل ششم IP address است که قابلیت گنجایش فضای آدرسی بسیار بیشتری دارد. اشیاء متصل به اینترنت، باید نه تنها واجد قابلیتهای حسی باشند بلکه توانایی به کار اندازی هم داشته باشند (مانند لامپ یا قفلهای قابل کنترل از طریق اینترنت). بدون نسل ششم IP address، آیندهای برای اینترنت اشیاء متصور نیست.
اتصال اشیائی با منابع تغذیه، پردازشگر، و حافظه محدود به شبکه اینترنت، به معنی لزوم تولید طیف وسیعی از اپلیکیشنها برای هر حوزهای است. مجموع اجزاء سیستم اینترنت اشیاء، اطلاعات خام را از انواع محیطها – از اکوسیستمهای طبیعی گرفته تا ساختمانها، بیمارستانها، و کارخانهها – گردآوری میکنند. از این رو، تولید اپلیکیشنهای مناسب برای حسگرهای محیطی و برنامهریزی شهری، حائز اهمیت است.
کاربردها
علاوه بر وظایف حسی و اطلاعاتی، برخی اجزای دیگر سیستم اینترنت اشیاء، عامل انجام کار هستند. مثلا، سیستمهای خرید هوشمند میتوانند رفتار خرید مشتریان را با دنبال کردن گوشیهای موبایلشان رصد کنند و محصولات دلخواه یا حتی جای آنها را به تفکیک قفسه یا یخچال، در گوشیهایشان نشان دهند. اپلیکیشنهای مدیریت دمای محیط، مصرف برق، و رانندگی، از جمله نمونههای دیگر کاربرد هستند. سیستمهای حفاظتی و اتوماسیون منزل، به افزایش امنیت، ایمنی، و آسودگی زندگی کاربران کمک میکنند. جالب است بدانید که سرعت پیشرفت این حوزه چنان پرشتاب است که مفهوم “اینترنت جانداران” نیز برای توصیف شبکه حسگرهای بیولوژیکی مورد استفاده برای مطالعه DNA یا سایر مولکولهای حیاتی موجودات زنده پیشنهاد شده است.
به این ترتیب، کاربردهای اینترنت اشیاء، روز به روز در حال افزایش است. هماکنون، میتوانید با انجام تنظیمات لازم روی اپلیکیشن مربوطه در گوشی موبایلتان، به محض بیدار شدن از خواب، آب گرم داشته باشید، به محض خروج از منزل، کلیه تجهیزات غیرضروری خاموش شوند، در حالی که در محل کارتان حضور دارید، خانه خود و کلیه وسایل و تجهیزات آن را کنترل کنید و مصرف انرژی را به حداقل برسانید، و دوباره هنگام بازگشت به منزل، دمای خانه را به حد دلخواه، افزایش یا کاهش دهید، یا وسایل و تجهیزات مورد نیاز را روشن یا آماده به کار کنید. همه این امکانات نوین، به کمک اشیاء هوشمند و اتصال به اینترنت میسر شده و تاثیری شگرف بر بهبود کیفیت و آسودگی زندگی گذاشتهاند.
http://ciot.ir/?p=3351
منبع:iott
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.