اینترنت اشیاء زودتر از پیش بینی فراگیر میشود
بسیاری از موسسات و کمپانی های پیشرو در زمینه فناوری های دیجیتال پیش بینی کرده اند که اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۲۰ فراگیر می شود و طبق رایج ترین آمار منتشر شده، تا آن زمان بیش ۵۰ میلیارد شیء متصل وجود خواهد داشت (گارتنر; آی بی ام; سیسکو و …).
این در حالی است که برخی پیش بینی های دیگر حاکی از آن است که این پدیده خیلی سریع تر از موعد پیش بینی شده فراگیر خواهد شد.
بنابر گزارش اخیر شاخه Fjord شرکت Accenture Interactive که در زمینه ارائه خدمات مشاورهای و طراحی در جهان فعال است، وجود محصولات دارای فناوری هوشمند همراه با انتظار مصرفکنندگان برای داشتن یک تجربه عالی بدین معناست که کارکردهای دستی و معمولی بالاجبار با خدمات مهیج و ناگزیر جایگزین خواهند شد. بنابر ادعای Fjord ما در لبه انجام کارها به روشی جدید قرار داریم. در این روش جدید نیازمندیهای کاربر به صورت پویا، محتوایی، و بسیار سریعتر از قبل پاسخ داده خواهند شد. شبکه بنابراین گزارش، اجزای مختلف در یک شبکه فراگیر به هم متصل خواهند شد. این اجزا فقط شامل ابزارهای الکترونیکی قابل پوشیدن و تلفنهای همراه هوشمند نخواهند بود. جریان دادهها در حال یادگیری بوده و در یک زمان بسیار سریع و به شکلی بسیار آسان پاسخگو خواهند بود. شاید با خود فکر کنید که قرار بود با فناوری به زندگی بهتری دست پیدا کنیم. آیا اکنون اینچنین است؟ Fjord لیستی از امواج پیشرفتهای فناورانه را که به این تغییر شکل به «خدمات زنده پاسخگو» انجامیده است، ارائه داده و آن را در دسترس میداند. بر اساس این گزارش، دهه ۱۹۹۰ زمان ظهور اولین شبکههای اجتماعی و آغاز اینترنت مبتنی بر رایانه بود. موج دوم مربوط به انقلاب تلفنهای هوشمند همراه با فناوری ذخیرهسازی ابری، خدمات محتوایی آنی، موقعیتیابی جغرافیایی و … بود. سپس در سال ۲۰۱۰ ظهور «خدمات زنده» را شاهد بودیم که از محیطهای مرتبط و انتقال محتوایی دادهها فراتر از «اینترنت اشیا» تشکیل شده و تقاضای مشتریان، آن را به پیش میراند. حال Fjord برای سال ۲۰۱۶ از ارائه «خدمات مهیج و ناگزیر» خود خبر میدهد. با این حال حتی اگر در سال ۲۰۱۶ این اتفاق نیافتد، به چند دلیل تا سال ۲۰۲۰ شاهد ارائه این نوع خدمات خواهیم بود. اول اینکه تا سال ۲۰۲۰ اینترنت موبایل ۵G همراه با پهنای باند بسیار بالاتر ارائه خواهد شد. این پهنای باند زیاد برای ارسال و دریافت حجم وسیعی از دادهها که برای هوشمندی ارتباطی واقعی مورد نیاز است، ضروری خواهد بود. دوم، ممکن است تا آن زمان محاسبات کوانتومی را داشته باشیم. با وجودی که این نوع از محاسبات هنوز در مرحله تئوری قرار دارد، اما اخیرا پیشرفتهای زیادی در این حوزه ایجاد شده است. رایانههای کوانتومی میتوانند ۱۰۰ میلیون بار سریعتر از رایانههای معمولی باشند. سوم، به احتمال زیاد تراشههای «اینترنت اشیاء» سریعتری ظهور خواهند کرد که نسبت به انواع امروزی انرژی کمتری مصرف میکنند. این تراشهها را با ظهور مواد جدید با رسانایی بسیار بالا (همچون گرافن) و پیشرفتهای ایجاد شده در زمینه فناوری باتریها ترکیب کنید و در این صورت، تمام موانع در مسیر اجرایی کردن ایده «سنسورهای فراگیر» مرتفع خواهد شد. بنابراین چه در سال ۲۰۱۶ و چه در سال ۲۰۲۰، دیجیتالی شدن همه چیز روی خواهد داد. (مرکز راهبردی فناوری های همگرا)
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.