مهارتهایی با بیشترین شانس در بازار کار اینترنت اشیا
با بسط و توسعه روزافزون دستگاههای تحت شبکه، اینترنت اشیا در آستانه یک انفجار است. اما متأسفانه برای مدیریت و اجرایی کردن پروژههای آی او تی، با کمبود نیروی متخصص و مستعد مواجهیم. بنا بر بررسیهای اخیر “گارتنر”، نبود نیروی کاری متخصص و کارآمد، اصلیترین مانع در مسیر سازمانهایی است قصد ورود به حوزه آی او تی را دارند.
در ادامه فهرستی داریم از ۱۰ مهارت موردنیاز در بازار کار اینترنت اشیا. این مهارتها بر مبنای پیشنهادهای شغلی گردآوریشده در پایگاه داده Upwork در بازه زمانی اکتبر ۲۰۱۴ تا دسامبر ۲۰۱۵ فهرست شدهاند.
دستگاههای تحت شبکه، نیاز به شرکتهایی دارند که طراحی و توسعه تراشه را با نیازهای جدید انطباق دهند. بهطور مثال، اپلیکیشن هایی که عمر باتری زیادی را میطلبند، برای بهینهسازی مصرف انرژی به یک برد مدار با طراحی ویژه و یا چندین تراشه و سنسور بر روی یک برد مدار نیاز خواهند داشت.
در طراحی مدار، در بازار کار اینترنت اشیا تقاضای بالایی برای برد مدار چاپی و طراحی سهبعدی وجود دارد.
اینترنت اشیا از میلیاردها دستگاه کوچک بههمپیوسته تشکیلشده است، که بسیاری از آنها حداقل به یک میکروکنترلر نیاز دارند تا هوش لازم برای پردازش تسک ها را به دست آورند. میکروکنترلرها تراشههایی ارزانقیمت و کم مصرفند که به سیستم، قابلیت برنامهنویسی و ذخیره داده را میدهند.
در میان زبانهای برنامهنویسی میکروکنترلر، در بازار کار اینترنت اشیا تقاضای بالایی برای برنامهنویسی با زبان “آردوینو” مشاهده میشود که اغلب در ساخت سنسورها و در پروژههای اتوماسیون به کار میرود.
“اتوکد” یک ابزار بینظیر در طراحی مهندسی است. با پیچیدهتر شدن دستگاههای آی او تی، نیاز به افراد مسلط به اتوکد افزایش یافته است. دستگاههای تحت شبکه اغلب، اصول طراحی کاملاً نوینی را میطلبند. اینگونه که گاه نیاز است استانداردهای سختافزاری خاصی تامین شده و یا دستگاه قابلیت شخصیسازی داشته باشد.
طراحی یک محصول گاه با تغییرات دقیقه نود همراه است. در این مواقع وجود یک نیروی کاری مستعد و مسلط به اتوکد که بتواند تغییرات را سریعاً لحاظ کند واقعاً حیاتی است. این فرد میتواند بهصورت مستقل، پروژهای یا دورکاری نیز با مجموعه همکاری داشته باشد.
یادگیری ماشینی با بهرهگیری از دادههای بهدستآمده از سنسورها و باقی دستگاههای تحت شبکه، نه محصولی هوشمند، که محصولی باهوش ارائه میکند! الگوریتم یادگیری ماشینی، میتواند بر مبنای شناسایی الگوی دادهها، به درستی پیشبینی کند. اما لازمه این کار داشتن افرادی متخصص در حوزه مدیریت “بیگ دیتا” و “یادگیری ماشینی” در بازار کار اینترنت اشیا است.
بر مبنای بررسیهای صورت گرفته توسط “تک سیستمز”، مسئله امنیت اطلاعات و ترس از افشا دادهها، ازجمله چالشها و موانع اصلی در حوزه اینترنت اشیا بهحساب میآیند. شرکتهایی که دستی در حوزه امنیت کلاود (فضای ابری) داشتهاند، با این مفهوم آشنایی دارند. اگرچه با در نظر گرفتن میزان پیچیدگی و ارتباطات اشیا، مقیاس این مسئله در حوزه آی او تی بسیار بزرگتر است.
به همین دلیل در بازار کار اینترنت اشیا نیاز شدیدی به افرادی است با مهارت برنامهنویسی و توسعه امنیت شبکه.
بدیهی است که آی او تی حجم وحشتناکی از داده نیازمند به آنالیز را در دامن سازمانها قرار داده. سازمانها درآنواحد باید، دادههای زائد را حذف کرده و دادههای ضروری را برداشت، تحلیل و محافظت کنند. این کار نیازمند یک مکانیسم پیشرفته است، که پروتکل و نرمافزار را در بر بگیرد. با رشد آی او تی و بسط و تکثیر بیگ دیتا، نیاز روزافزونی است به “محققان داده” و “مهندسان بک-اند”ی که منابع مختلف داده را جمعآوری، سازماندهی و تحلیل کنند.
در این میان میبینیم که درخواست همکاری با متخصصانی که تجربه کار با “هدوپ” و “آپاچی اسپارک” را دارند، بیشتر از سایرین است.
ساخت نسل بعدی دستگاههای تحت شبکه، نیازمند هر دو تخصصهای نرمافزار و برق است. از مهندسان برق در این حوزه بیشتر در توسعه دستگاههای تعبیهشده برای اپلیکیشن های موبایل، مهندسی امواج رادیویی/آنالوگ و مایکرو ویو در سیستمهای ارتباطی و در فناوری جیپیاس دستگاهها، کمک گرفته میشود.
در بازار کار اینترنت اشیا ، امنیت دغدغه بزرگی است. برای کاهش خطرات در این حوزه، شرکتها مهندسانی را به کار میگیرند که تهدیدهای فیزیکی و منطقی تمام سیستمها را شناسایی کنند. بازار آی او تی این روزها بهشدت به دنبال متخصصانی است که بتوانند وضعیت امنیت سیستم را تحلیل کرده و درزمینهٔ تشخیص موارد آسیبپذیر تجربه داشته باشند.
Node.js یک بستر open source برای توسعهدهندگان وب است که با استفاده از آن میتوان دستگاههای تحت شبکهای ازجمله “اردوینو” و “رزبری پای” را مدیریت کرد. با در دسترس بودن بردهایی مانند رزبری پای، Node.js بیشازپیش مورداستفاده قرار میگیرد. از پوشاک هوشمند گرفته تا ارتباطات ماشین با ماشین، Node.js به یک زبان و بستر محبوب در حوزه آی او تی تبدیلشده است.
به یمن توسعه آی او تی، بازار جیپیاس هم بعد از مدتها تکانی خورد، بهخصوص در حوزه پوشاک هوشمند، وسایل نقلیه هوشمند و شرکتهای لجستیک. شرکت تحلیلگر ABI پیشبینی میکند که بازار جیپیاس تا سال ۲۰۱۹ به رقم ۳٫۵ میلیارد دلاری برسد. این به معنای نیاز گستردهای به متخصصانی است که بتوانند دستگاههای جیپیاس دار، در حوزه پوشاک هوشمند، وسایل نقلیه هوشمند و… تولید کنند.
http://ciot.ir/?p=3613
منبع:.iott
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.