بر اساس اطلاعات جدید حاصل از پژوهشی که Vodafone، یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی جهان، بهتازگی منتشر کرده است، تاختوتاز اینترنت اشیاء (IoT) به صنایع مختلف در سراسر جهان ادامه دارد؛ بیش از یکچهارم (۲۸%) شرکتهای مورد مطالعه، استفاده از اینترنت اشیاء را در امور اجرایی خود آغاز و سهچهارم (۷۶%) موارد، اهمیت اینترنت اشیاء را برای موفقیت آتی هر سازمان یا کسبوکاری در حوزه مربوطه، کاملاً حیاتی توصیف کردهاند.
هرچند این روند تحول در بسیاری از کسبوکارها، انقلابی به پا خواهد کرد ولی امنیت، یا درستتر بگویم، فقدان امنیت، یکی از موانع باقیمانده در راه گسترش سریعتر این پدیده است؛ نزدیک به یکپنجم (۱۸%) پاسخگویان، ملاحظات امنیتی و ترس از رخنه در سیستمها را مانع بالقوه ورود اینترنت اشیاء به شرکتهایشان معرفی کردهاند. البته از دیدگاه صنایعی مانند نیروگاهها، با توجه به ماهیت حساس زیرساخت و اطلاعات مربوطه، سیستم امنیتی مستحکم، هنوز هم اولویت نخست بهحساب میآید. بااینحال، برخی نتایج این پژوهش، حاکی از اقداماتی مثبت حتی در این حوزه است؛ بیش از نیمی (۵۹%) از شرکتهای فعال در صنایع توزیع نیرو (برق، آب، و گاز)، مشغول اجرای دستورالعملهای امنیتی اینترنت اشیاء هستند و حدود نیمی (۵۲%) از آنها نیز، از مجری متخصص امنیت بهره میبرند. اگرچه من ترجیح میدهم نیمهپر لیوان را ببینم اما تأکید بر نیمه خالی امنیت، شاید پیشرفت بیشتری به بار آورد.
شبکههای بیسیم اروپا
در اروپا، شواهد بسیاری از گسترش اینترنت اشیاء دیده میشود؛ اخیراً KPN، اپراتور هلندی خدمات مخابراتی ثابت و سیار، تکمیل شبکه اینترنت اشیاء بیسیم خود در سراسر کشور را اعلام کرد. این شرکت، تاکنون قراردادهایی برای اتصال ۱٫۵ میلیون دستگاه منعقد کرده است و مشتریان بالقوهای مانند دولتیها، برای اتصال حسگرهایی به زیرساختهای مهم، شرکتهای متخصص در صنایع روشنایی شهری و کنترل ترافیک، و کاربران نهایی نیازمند به دوربینهای امنیتی، در صف انتظار هستند. علاوه بر KPN، فرانسویها هم ساخت شبکههای مشابهی را، هم در فرانسه و هم در برخی کشورهای دیگر، آغاز کردهاند.
یک نشانه روشن روند رو به رشد اینترنت اشیاء، معامله بزرگ “سافت بانک” ژاپن بود که شرکت انگلیسی طراحی تراشه ARM Holdings را به قیمت ۳۲ میلیون دلار خرید. این معامله، بزرگترین اکتساب و تملیک تاریخ شرکتهای ژاپنی در اروپاست. سافت بانک، با تکیه بر سهم چشمگیر تراشههای طراحیشده ARM در موفقیت تبلتها و گوشیهای هوشمند، بخت خود را برای پیشگامی در طراحی تراشههای دستگاههای اینترنت اشیاء خواهد آزمود.
روند رو به رشد
نادیده گرفتن روند رو به رشد اینترنت اشیاء برای شرکتهای توزیع نیرو (آب، برق، گاز) و سایر کسبوکارهای بخش انرژی، غیرممکن است. این فناوری نوظهور، در حال دگرگون کردن فرایندهای عملیاتی و اجرایی است، و ذینفعان، چارهای غیر از توجه به این تحول و تدوین برنامههای استراتژیک ندارند. هر کسبوکاری میتواند با استفاده از فرصتهای بیشمار پیش رو و به کار بردن مجموعه متنوعی از دستگاههای متصل به شبکه و ترکیب دادههای دریافتی با تحلیلهای مربوطه و خدمات پیوسته، عملیات تجاری خود و درنتیجه، رضایت مشتریانش را بهبود دهد. اینترنت اشیاء، پدیدهای است که ارزش سرمایهگذاری دارد.
http://ciot.ir/?p=3477
منبع:.iott
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.