اگرچه ممکن است از دید عموم مردم، IoT هنوز یک اصطلاح فنی نامأنوس باشد که تأثیر چندانی بر زندگی شخصی آنها ندارد، اما سیاستگذاران و دولتمردان نباید نسبت به این فناوری بیتوجه باشند. زیرا توسعه IoT میتواند توسعه اقتصادی را تحتالشعاع قرار دهد و بر تولید ناخالص داخلی تأثیرگذار باشد. بنابراین، نقش دولتها در توسعه این فناوری کلیدی است و برای اینکه از سایر کشورها عقب نمانند، باید به نقشی که میتوانند ایفا کنند توجه داشته باشند.
در اصل، نقش کلی دولتها در این مورد، کاهش موانع موجود برای بسط و توسعه این بازار است. در گام اول، هر دولتی باید یک استراتژی ملی برای توسعه فناوری IoT داشته باشد که نقشه راه و چارچوب سیاستها و برنامههای توسعه فناوری را مشخص کند. همچنین، دولت باید گامهایی مثبت را در جهت شفاف سازی دستورالعملها و اقدامات اجرایی و همچنین توسعه استانداردهای مربوط به حفظ حریم خصوصی و امنیت بردارد تا اعتماد کاربران به استفاده از تجهیزات IoT افزایش یابد. از دیگر مواردی که دولت میتواند نقشی موثر را در حوزه فناوری داشته باشد، تأمین بودجههای لازم برای R&D و سرمایهگذاری در توسعه این حوزه است و همچنین، میتواند صندوقهای مالی ویژه را برای بهینه کردن روند سرمایهگذاری در IoT راهاندازی نماید. برخی از دولتها همچون چین، انگلیس و کره جنوبی تمهیداتی را در جهت توسعه این فناوری اتخاذ کردهاند.
بازار ۱۶۳میلیارد دلاری IoT در چین تا سال ۲۰۲۰
وزارت صنایع و فناوری اطلاعات چین در برنامه توسعه پنج ساله دوازدهم خود در سال ۲۰۱۲، توسعه بازار IoT و تبدیل آن به یک بازار ۱۶۳میلیارد دلاری تا سال ۲۰۲۰ را هدف گذاری کرده است. همچنین، بخشهای دولتی و خصوصی موظف هستند که استانداردهای ارتباطی و امنیتی را تنظیم کنند، برنامههای کاربردی عملی را ارایه دهند، به پویایی کسبوکار کمک کنند و برای توسعه منطقه ای صنعت IoTبرنامهریزی کنند. دیگر اینکه، کمکهای مالی به پروژههای خصوصی اعطاء میشود و سوبسیدهایی برای شرکتهایی که وام بانکی دارند در نظر گرفته شده است.
انگلیس، مصمم در توسعه IoT
دیوید کمرون، نخستوزیر انگلستان، در بیانیه خود مبنی بر توسعه تحقیقات در حوزه ۵G با همکاری کشور آلمان، اعلام کرد که تمهیداتی جدید در این راستا اتخاذ شده است که شامل بودجهای ۴۵میلیون پوندی (۷۴میلیون دلاری) برای پروژههای IoT و یک کمک مالی ۱میلیون پوندی برای شرکتهایی است که در حوزه IoT سرمایهگذاری کردهاند.
کره جنوبی، هدفگذاری در ارتقاء بازار بومی
دولت کره جنوبی در ماه مه ۲۰۱۴، یک طرح برای توسعه خدمات و محصولات IoT را مبتنی بر اکوسیستم آزاد IoT متشکل از حوزههای خدمات، پلتفرم، شبکه، تجهیزات و امنیت IT اتخاذ کرد. این کشور قصد دارد ارزش بازار بومی IoT خود را از ۲٫۳میلیارد وون در سال ۲۰۱۳ به ۳۰تریلیون وون (۲۸٫۹میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۰ برساند. دولت کره جنوبی در نظر دارد که مبلغ ۵۰میلیارد وون (۴۹میلیون دلار) را طی پنج سال آینده برای توسعه بازار IoT سرمایهگذاری کند.
در هر صورت، توسعه فناوری IoT با موانعی مواجه است که از استقبال گسترده از این فناوری جلوگیری میکند. بنابراین، دولتها میتوانند با مشارکت بخش خصوصی، یک سیاست نظامند را برای ایجاد موتور رشد بعدی اقتصاد در کشورشان اتخاذ نمایند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.