ساعتهای هوشمند، دوربینهای متصل به شبکه، یخچال هوشمند، تلویزیون، سنسورها و تمامی اشیایی که به اینترنت متصلاند بخشی از دنیای اینترنت اشیا را تشکیل میدهند. امروز خود را با چند سال قبل، وقتیکه هنوز گوشیهای هوشمند وارد زندگیمان نشده بودند مقایسه کنید! حالا تصور کنید که تمامی وسایل روزمره ما به اینترنت متصل شوند! دنیای آینده بااینهمه دستگاه هوشمند به چه شکل خواهد بود؟
هرچقدر هم تکنولوژی پیشرفت کند، سیستم یک ماشین بهتنهایی از عهده اینهمه کار برنمیآید. یک سیستم تماماتومات برای عملکرد صحیح باید با مراکز کنترل ترافیک، مراکز هواسنجی و … در ارتباط باشد و دادهها را بهطور آنی دریافت کند. ماشینهای بدون رانندهای که امروز میبینیم این قابلیت را دارند، اما آنچه در آینده وجود خواهد داشت بسیار کاملتر، لحظهایتر و پیچیدهتر خواهد بود. به علائم راهنمایی رانندگیای فکر کنید که به قطعات اینترنت اشیا مجهزند و با خودرو شما تعامل میکنند. به خطکشیهایی فکر کنید که ماشینتان را راهنمایی و هدایت میکنند. چراغهای راهنمایی و رانندگیای را در نظر بگیرید که خودروها را متوقف کرده یا به حرکت وامیدارند.
هنوز تا رسیدن به این دنیای باشکوه، سالها فاصله داریم. اما این رویا بالاخره روزی محقق خواهد شد.
این دو معتقدند که شهرهای فوق-هوشمند متصل به شبکه، شبکه آبرسانی بهتر، وضعیت ترافیک مطلوبتر، مصرف انرژی پایینتر و کیفیت زندگی بالاتری را فراهم میکنند. اگرچه سیسکو و IBM دو سردمدار این حوزه هستند؛ اما باید گفت هرکسی وارد این مسیر شود و بهدرستی از آن بهره ببرد، برنده است!
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.