معماری جدید شبکه IoT
⭕️دموکراسی اشیاء؛ مدل جدید معماری شبکه IoT⭕️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ▪️وقتی ساتوشی ناکامورا مبدع “بیت کوین”، معماری جدیدی از سیستم تراکنش الکترونیک را مبتنی بر تکنولوژی Block chain در سال ۲۰۰۹ پایهگذاری کرد، قدری طول کشید تا اینکه در سال ۲۰۱۵ اهل فن ارزش نوآوری نهفته در “ارز دیجیتال” را کشف کنند.▪️این نوآوری علیرغم جنجالهایی که به دنبال داشت و نوعی آنارشی را به سیستم بوروکراتیک بانکی تحمیل میکرد، سرانجام توسط برخی از نهادهای حاکمیتی به رسمیت شناخته شد و برای مبدع آن جایزه نوبل اقتصاد تعیین شد.▪️فناوری Block chain امروزه از طرف مراجع معتبر در زمینه توسعه سیستمهای تراکنش الکترونیک تا حدی مورد توجه قرار گرفته است که زمزمه گذار سیستمهای تراکنش از مدل متمرکز به معماری توزیع شده به گوش میرسد.▪️یکی از مهمترین ارزشهای Block chain امنیت بالای آن در تبادل داده است. به نحوی که در برابر انواع مختلف هک و نفوذ ایمن است.▪️طراحی معماری شبکه ارتباطی در IoT مبتنی بر Block chain علاوه بر ابعاد امنیتی، مزیت دیگری به همراه دارد به نحوی که شرایط تبادل داده peer2peer بین اشیاء را فراهم کرده و اشیاء در مقیاس انبوه میتوانند مستقل از سیستم مرکزی با هم حرف بزنند. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ در این زمینه یک استارتاپ از سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را شروع کرده است. مطالب تکمیلی متعاقبا منتشر میشود.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ▪️وقتی ساتوشی ناکامورا مبدع “بیت کوین”، معماری جدیدی از سیستم تراکنش الکترونیک را مبتنی بر تکنولوژی Block chain در سال ۲۰۰۹ پایهگذاری کرد، قدری طول کشید تا اینکه در سال ۲۰۱۵ اهل فن ارزش نوآوری نهفته در “ارز دیجیتال” را کشف کنند.
▪️این نوآوری علیرغم جنجالهایی که به دنبال داشت و نوعی آنارشی را به سیستم بوروکراتیک بانکی تحمیل میکرد، سرانجام توسط برخی از نهادهای حاکمیتی به رسمیت شناخته شد و برای مبدع آن جایزه نوبل اقتصاد تعیین شد.
▪️فناوری Block chain امروزه از طرف مراجع معتبر در زمینه توسعه سیستمهای تراکنش الکترونیک تا حدی مورد توجه قرار گرفته است که زمزمه گذار سیستمهای تراکنش از مدل متمرکز به معماری توزیع شده به گوش میرسد.
▪️یکی از مهمترین ارزشهای Block chain امنیت بالای آن در تبادل داده است. به نحوی که در برابر انواع مختلف هک و نفوذ ایمن است.
▪️طراحی معماری شبکه ارتباطی در IoT مبتنی بر Block chain علاوه بر ابعاد امنیتی، مزیت دیگری به همراه دارد به نحوی که شرایط تبادل داده peer2peer بین اشیاء را فراهم کرده و اشیاء در مقیاس انبوه میتوانند مستقل از سیستم مرکزی با هم حرف بزنند. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ در این زمینه یک استارتاپ از سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را شروع کرده است. مطالب تکمیلی متعاقبا منتشر میشود.
دموکراسی اشیاء تعبیری هست که IBM ازش برای آینده اینترنت اشیاء استفاده میکنه. بنا به نظر محققین مرکز تحقیقات واتسون IBM تعداد زیاد اشیاء متصل در آینده یکی از مسائل اصلی هست که تکنولوژی های فعلی شبکه ارتباطی IoT پاسخگوی اون نخواهد بود. از اینرو ضروری است که نوعی مدل معماری توزیع شده برای شبکه ارتباطی در نظر گرفته بشه که بر خلاف مدلهای رایج امروزی بیشتر به سمت آنارشی و کنترل توزیع شده گرایش داره تا کنترل متمرکز.
استارتاپ فیلامنت یک تیم یازده نفره هستند که در این زمینه دست به کار شدن و از تکنولوژی Block Chain الگو گرفتن تا مدل معماری جدید شبکه IoT رو توسعه بدن. در این بین IBM یکی از معدود کمپانی هایی است که پا پیش گذاشته تا ضمن تایید مدل جدید توسعه یافته توسط استارتاپ فیلامنت، شرایط آینده اکوسیستم IoT رو برای گذار از معماری کنونی به مدل جدید تسهیل کنه.
طبق ادعای صاحب نظران پیش بینی میشه تا سال ۲۰۲۰ استفاده از این معماری جدید فراگیر بشه. هر چند انبوه اتصالات موجود در آینده سبب میشه که بازیگران اصلی IoT چاره ای جز پذیرفتن این دموکراسی (اشیاء) نداشته باشن.
منبع: IBM Watson; Filament
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.