نگاهی به ۱۰ استارتاپ برتر اینترنت اشیاء
دو ماه قبل خبری در تکرانچ منتشر شد که مبنی بر خرید جَسپِر توسط سیسکو بود. اولین بار است که یک استارتاپ اینترنت اشیاء با رقمی بیش از یک میلیارد دلار ارزش گذاری می شود و این سبب شد نگاه برخی از اصحاب فناوری و سرمایه گذاری را به سمت این بازار جلب کند. وبسایت هات تاپیک گزارشی را تحت عنوان ۱۰ استارتاپ برتر اینترنت اشیاء منتشر کرده است که در ادامه به مرور آن می پردازیم.
در این گزارش ۱۰ استارتاپ IoT برتر از منظر ارزش شرکت (رتبه بندی توسط Pitch Book) آمده است که جسپر در رتبه اول با ارزش ۱٫۴ میلیارد دلار قرار دارد. طبق جدول، استارتاپ پیل است که با اختلاف زیاد با ارزش ۳۵۰ میلیون دلار در رتبه دوم قرار گرفته است. برخی از عوامل این اختلاف در ادامه آمده است که دنبال کردن آن جذابیت خاص خود را دارد.
جسپر از سال ۲۰۰۴ تاسیس شده است و تا کنون (۲۰۱۶) شش دوره جذب سرمایه داشته است که در مجموع بالغ بر ۲۰۵ میلیون دلار می شود.
این در حالی است که پیل یک استارتاپ جوان بوده و شروع فعالیت آن به ۲۰۰۹ بر می گردد. جسپر در زنجیره تامین IoT نقش Middleware را دارد و محصول آن پلتفرم IoT است. اما پیل در لایه آخر زنجیره تامین و در تماس با مصرف کننده نهایی بازی می کند. محصول این شرکت یک کنترل ریموت تلویزیون هوشمند با قابلیت اتصال به گوشی و UX اختصاصی برای هر بیننده است.
در کنار تفاوتهای که بین این دو شرکت وجود دارد، مزیت مشترکی که هر دو دارند عبارت است از ظرفیت Scale up مطلوب آنها که سبب شده است تا کنون سهم بازار قابل توجهی برای خود رقم بزنند.
هات تاپیک در ادامه این گزارش اشاره می کند که اغلب این ۱۰ مورد استارتاپ های IoT از سال ۲۰۱۵ تا کنون روند رشد متفاوتی نسب به گذشته داشته اند که این مهم سبب شده است توجه سرمایه گذاران را بیش از پیش به این بازار متمایل کند.
نکته دیگر قابل توجه از این قرار است که ۸ مورد از این استارتاپ ها در کالیفرنیا مستقر هستند و این در حالی است که طبق گزارشات بین المللی، آمریکا در زمره عقب افتاده ترین کشورها از منظر قانونگذاری و رگولاتوری IoT است. بر این اساس شاید این بار هم شاهد تکرار داستان استارتاپ های اینترنتی (Fintech & eCommerce) در بازار دیگری (IoT) باشیم، مبنی بر اینکه بازار و استارتاپ ها قوانین را با خود همراه می کنند و باز هم پیروان مکتب اسمیت بر اهالی کینزی فخر فروشی خواهند کرد (هنجارشکنی و بازطراحی قوانین جدید متاثر از استارتاپ های مالی اعم از کرادفاندینگ و بیت کوین شاهدی بر این ماجراست).
منبع: هات تاپیک، کرانچ بیس، پیچ بوک، تکرانچ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.