گرچه مدام عناوین مختلف و جدیدی در حوزۀ فناوری یک شبه میآیند و میروند، اما واضح است که اینترنت اشیا IoT آمده است که بماند. تقریباً نیمی از جمعیت جهان آنلاین هستند و فناوری عمیقاً به زندگی ما انسانها گره خورده است. ترموستاتهای هوشمند دمای محل کار و منزل ما را تنظیم میکنند، دوربینهای متصل به اینترنت مراقب منازل و حیوانات خانگی ما هستند، تلویزیونها و اسپیکرهای هوشمند به تک تک نیازهای ما پاسخ میدهند و دستگاههای هوشمند به طور دائم وضعیت سلامت ما را تحت نظر دارند.
بنابه ادعای مؤسسۀ تحقیقاتی Gartner، تا سال 2018 تعداد تجهیزات اینترنت اشیا در سراسر جهان به 11.4 میلیارد دستگاه خواهد رسید. این روندی خارقالعاده است که آنقدر گسترش خواهد یافت تا سرانجام اتصال انسان و ماشین به پدیدهای همیشگی و گریزناپذیر تبدیل شود.
قطعاً هر پدیدهای که با چنین سرعتی رشد کند مسایل فزایندۀ زیادی را هم به همراه خواهد آورد، و اینترنت اشیا هم از این قاعده مستثنی نیست. کلاهبرداری اینترنتی و مخاطرات امنیتی یکی از بزرگترین نگرانیهای ما در این زمینه هستند. بازار اینترنت اشیا آنقدر سریع ظهور یافته است که تولیدکنندگان از روی عجله برای عرضۀ کالاهای اینترنت اشیا به بازار، با شتاب محصولاتی فاقد امنیت را تولید میکنند. اگر هم توجهی به امنیت محصولات شده باشد، این توجه بسیار ناچیز بوده است. علیرغم این فقدان امنیت و خطرات ذاتی کلاهبرداری اینترنتی که چنین وضعیتی به دنبال خود میآورد، ما همچنان به خرید و کاربرد این ابزارهای هوشمند اینترنت اشیا ادامه میدهیم. به گفتۀ اِمی وِب ، آیندهپژوه و مدیرعامل مؤسسۀ Future Today: «فناوری میتواند مثل هله هوله باشد. حتی وقتی میدانیم برایمان مضر است، بازهم آن را مصرف خواهیم کرد».
تردیدی وجود ندارد که افزایش تعداد دستگاههای اینترنت اشیای ناامن تعداد کلاهبرداری اینترنتی را افزایش خواهد داد. تاکنون حملات متعددی به پایانههای فروشگاهی و دستگاههای خودپرداز را مشاهده کردهایم. اخیراً شاهد این بودهایم که بدافزارهای خودتکثیردهنده چگونه میتوانند بر دستگاههای اینترنت اشیا به طور گسترده تأثیر بگذارند. در اکتبر 2016، حدود 150 هزار دوربین امنیتی هوشمند به عنوان بخشی از حملۀ Marai مورد هجوم این بدافزارها قرار گرفتند. در این تهاجم به خصوص، دوربینهای دستکاریشده نوعی حملۀ منع سرویس را به پشتیبان اصلی اینترنت انجام دادند. ممکن بود سازمانهای ارائهدهندۀ خدمات مالی نیز به همین سادگی هدف این حملات قرار گیرند.
مجرمان سایبری امروزی ، سازماندهیشده، هوشمند و مجهز هستند. آنها پول و منابع لازم برای آلودهسازی میلیونها ابزار اینترنت اشیا به مکانیزمهای مخرب، جاسوسافزارها ، پسورد دزدها و بسیاری ابتکارات ناپاک دیگر را برای کلاهبرداری اینترنتی در اختیار دارند.
تنها راهی که میتوانیم به طور مناسب از خودمان محافظت کنیم این است که همواره هشیار باشیم و خود را به جدیدترین اطلاعات و ابزارهای امنیتی و پیشگیری از کلاهبرداری اینترنتی مجهز کنیم. تهدیدات به طرز شگرفی درحال تغییر هستند و اگر میخواهیم خطر مورد حمله قرار گرفتنمان را کاهش دهیم، ما نیز باید مشتاق تغییرکردن و وفقدادن خود با این تهدیدات باشیم.
http://ciot.ir/?p=3280
منبع:iott
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.